Etta

Etta i havenEtta... den skønne tøz.. Hun er vores yngste tæve, og er efter vores egen Sasjacairns Uva og Lachleen Eye Don't Blink (Kenzo). 

Etta er en rigtig bølle, hun sørger for at der altid er gang i den. Hun følger sin mormor i tykt og tynd, sidder ved havelågen sammen med Sasja og giver tydeligt udtryk for når noget ikke passer hende. 

Hun er legesyg, og når Laura (vores nabo-pige) kommer forbi, så er det altid Etta der skal løbe sammen med Laura. 

Etta er også en laban. Når vi går tur møder vi på en af stierne Oskar, en dansk/svensk gårdhund, og ham kan hun ikke lide. Hun rejser børster, gør, knurrer og hvis han er ude, så springer hun op på havemuren for at banke ham igennem trådhegnet. 

Her hjemme er hun sød, god og altid ivrig.. Også når der skal fodres. 

Her er Etta i haven, sød dækker vist meget godt. Etta er søster til Otto, som bor hos Hanne og Jørgen Peter i Esbjerg. 

 

Uva

uva under traeetUva eller Sasjacairns Uva, er vores første tæve af eget opdræt. Som eneste tæve i vores første kuld, blev hun hjemme hos os selv. Hun er en rigtig cairn, legesyg, fræk og tilpas egenrådig. I modsætning til Sasja er hun meget afhængig af os alle. Hun viger sjældent mange meter fra mit ben når vi går tur, og selv når det er uden snor, enten i hundeskoven eller ved stranden bliver hun tæt ved.

Når hun en gang i mellem glemmer det, så er det som regel fordi en hare, en fasan eller et rådyr fanger hendes opmærksomhed. Så springer hun nemt over hegnet i sommerhuset og stikker af.

Det er her vi skal huske, at en cairnterrier selv bestemmer. Kun hvis den har lyst til at følge dig og din kommando, gør den det.

Heldigvis kommer Uva altid tilbage når tiden er til det.  

Sasja

Sasja 1½ år

Sasja, Cairnsters Amalia, er vores første tæve. Her er hun fanget 1½ år gammel i haven. 

På det tidspunkt var hun helt lys med ganske få aftegninger. Hun er nu helt mørk, har helt sort maske, og det viser tydeligt hvor meget en Cairn kan ændre farve igennem levetiden.

Sasja fik sit første og eneste kuld d. 25/6-2012. To hanner (Pomodoro og Cipollo), samt Uva. Dette vores første kuld har vi kaldt "Den Italienske Mafia". Du kan se flere billeder af dette kuld i galleriet.

Sasja har lagt navn til mit kennelmærke Sasjacairns. Se flere billeder af hende i galleriet.

Før vi fik Sasja, havde vi igennem 17 år haft hanner. Og den sidste af dem, Rackham (Cairndy Rævestregen) blev aflivet i januar 2008 efter en hjerneblødning. Rackham blev 15 år.